

DURATION	TIME	DAY 1	SPEAKER
30 mins	8:30 – 9:00	REGISTRATION	
10 mins	9:00 – 9:10	Welcome Address	<b>Beverley Clark</b> Director, Clarks Attorneys
30 mins	9:10 – 9:40	Keynote Address  An Integral Approach to Family Law – Emerging Approaches for Adjudication	The Honourable Judge Thina Siwendu
10 mins	9:40 – 9:50	Q & A	
60 mins	9:50 – 10:50	Tips and Traps for Expats Moving between South Africa and the UAE, Australia and New Zealand: The Family Law Issues You and Your Clients Really Need to Know	Lauren Carmichael Consultant Solicitor, Expatriate Law, London & David Truex Consultant Solicitor, Expatriate Law, London
20 mins	10:50 – 11:10	Coffee / Tea	
60 mins	11:10 – 12:10	TT & Another v The Minister of Social Development & Others: The DSD's Adoption Guidelines & Conduct called into Question	Melanie Feinstein Advocate & Linda De Wet Advocate, Maisels Chambers 3 & Nyoko Muvangua Advocate, Group 621 & Morgan Courtenay Advocate, The Bridge
10 mins	12:10 – 12:20	Q & A	
30 mins	12:20 – 12:50	Supervised Contact as a Weapon	<b>Heidi Reynolds</b> Social Worker



DURATION	TIME	DAY 1	SPEAKER
10 mins	12:50 – 13:00	Q & A	
60 mins	13:00 – 14:00	Lunch	
90 mins	14:00 – 15:30	The Great Case Law Update & Debate	Sarita Liebenberg Advocate, Group 21
20 mins	15:30 – 15:50	Coffee / Tea	
60 mins	15:50 – 16:50	MEDIATOR, MEDIATING, MEDIATION – Reflections by 3 Experienced Mediators	Craig Schneider Craig Schneider Associates & John O'Leary Attorney & Mediator & Charles Mendelow Charles Mendelow & Associates Inc
10 mins	16:50 – 17:00	Q & A	
		Drinks	



DURATION	TIME	DAY 2	SPEAKER
30 mins	08:30 – 9:00	REGISTRATION	
30 mins	09:00 – 09:30	Keynote Address  Trusts as an Issue in the Determination of the Patrimonial Consequences of Divorce: An Overview	The Honourable Judge Ashley Binns-Ward
10 mins	09:30 – 9:40	Q & A	
30 mins	9:40 – 10:10	Managing the Interests of Adults with Impaired Decision-Making Capacity – Possible Alternatives to Curatorship	Professor Hanneretha Kruger University of South Africa
10 mins	10:10 – 10:20	Q & A	
40 mins	10:20 – 11:00	Fear / Freedom – A Confrontation Between a Bully and His Victim, Then & Now	Bryan Schimmel  Music Director & Arranger  &  Clinton Fein  Artist, Writer & Civil Rights Activist
20 mins	11:00 – 11:20	Coffee / Tea	
30 mins	11:20 – 11:50	Just Do It – Attorneys Stepping Outside Their Comfort Zones	<b>Graeme Greenstein</b> Greensteins Attorneys
10 mins	11:50 – 12:00	Q & A	
30 mins	12:00 – 12:30	Planning & Decisions at the End of Life	<b>Janine Rauch</b> Graceful Endings
10 mins	12:30 – 12:40	Q & A	



DURATION	TIME	DAY 2	SPEAKER
60 mins	12:40 – 13:40	Lunch	
30 mins	13:40 – 14:10	Gender Diversity in the Legal Profession	<b>Letlhogonolo Mokgoroane</b> Advocate, Group One
10 mins	14:10 – 14:20	Q & A	
30 mins	14:20 – 14:50	Placing a Value on Share Options – The Possibilities & Particulars	Gillian Lowndes Director, Lowndes Dlamini & Lydia Greef Derivatives Valuation Expert
10 mins	14:50 – 15:00	Q & A	
20 mins	15:00 – 15:20	Coffee / Tea	
60 mins	15:20 – 16:20	The Thin Red Line Between Contempt of Court and the Child's Choice Not to Exercise Contact: A Panel Discussion	Beverley Fourie SC Advocate, Group 21 & Dr Lynette Roux Clinical Psychologist & Leonie Henig Social Worker & The Honourable Judge Ingrid Opperman
30 mins	16:20 – 16:50	Q & A	
10 mins	16:50 – 17:00	Close of Conference	<b>Jana van Breda</b> Director, Clarks Attorneys