

DURATION	TIME	26 OCTOBER	SPEAKER
30 mins	7:30 – 8:00	REGISTRATION	
25 mins	8:00 – 8:25	Welcome Address / Thoughts on KG v Minister	Beverley Clark Director, Clarks Attorneys
45 mins	8:25 – 9:10	The Evolving Dynamics of Divorce Litigation: The Johannesburg Family Court and the Pursuit of an Effective Litigation Model	The Honourable Deputy Judge President Roland Sutherland
10 mins	9:10 – 9:20	Q & A	
45 mins	9:20 – 10:05	The Judge, the Lawyer and the Expert Witness: A Love Triangle?	Janet McCurdie SC Cape Bar
10 mins	10:05 – 10:15	Q & A	
30 mins	10:15 – 10:45	Coffee / Tea	
45 mins	10:45 – 11:30	Part III Proceedings: What We Need to Know	Byron James Partner, Expatriate Law, Dubai
15 mins	11:30 – 11:45	Q & A	
30 mins	11:45 – 12:15	Legal But Not Accessible: The Crisis for South African Women Seeking to Access Abortions	Khanyisa Mapipa Attorney, Section 27
15 mins	12:15 – 12:30	Q & A	
60 mins	12:30– 13:30	Lunch	



DURATION	TIME	26 OCTOBER	SPEAKER
30 mins	13:30 – 14:00	In all Fairness: Valuing a Career Asset upon Divorce	Hugh Harnett Rhodes University
10 mins	14:00 – 14:10	Q & A	
90 mins	14:10 – 15:40	The Great Case Law Update	Morgan Courtenay Advocate, The Bridge Group
30 mins	15:40 – 16:10	Coffee / Tea	
40 mins	16:10 – 16:50	Tackling Cyber Harassment in the Legal Arena – Protecting Families in the Age of Online Persecution	Daniel Witz Director, Witz Inc Attorneys
10 mins	16:00 – 17:00	Q & A	
		Dinner at Proud Mary (optional extra)	



DURATION	TIME	27 OCTOBER	SPEAKER
30 mins	7:30 – 8:00	REGISTRATION	
30 mins	8:00 – 8:30	Keynote Address Constitutional Transformation and Divorce	The Honourable Judge Margie Victor
15 mins	8:30 - 8:45	Q & A	
60 mins	8:45 – 9:45	Ambivalence as Ethical Practice: Methodologies to Address Noise and Bias in Care and Contact Evaluations	Dr Robyn Fasser Clinical Psychologist & Dr Anthony Townsend Clinical Psychologist
15 mins	9:45 – 10:00	Q & A	
30 mins	10:00 – 10:30	Coffee / Tea	
60 mins	10:30 – 11:30	40 Years of Development in the Practice of Family Law in the UK and its International Relevance	Edward Cooke Managing Director, Edward Cooke Family Law
15 mins	11:30 – 11:45	Q & A	
45 mins	11:45 – 12:30	Nurturing Resilience: A Proactive Strategy for Enhancing Mental Health and Well-Being, both Personally and within your Legal Practice	Zamo Mbele Clinical Psychologist & Ruth Ancer Clinical Psychologist, Private Practice
10 mins	12:30 – 12:40	Q & A	
60 mins	12:40 – 13:40	Lunch	



DURATION	TIME	27 OCTOBER	SPEAKER
30 mins	13:40 – 14:10	Child Abduction Cases Under the 1980 Hague Convention: Is South Africa Failing in its Obligations in terms of the Convention?	Stuart Humphrey Advocate, Vuna Close Chambers
10 mins	14:10 – 14:20	Q & A	
30 mins	14:20 – 14:50	Coffee / Tea	
45 mins	14:50 –15:35	A Review of Aspects of Matrimonial Property Law	Professor Elsje Bonthuys University of the Witwatersrand
15 mins	15:35 – 15:50	Q & A	
10 mins	15:50 – 16:00	Close of Conference	Elmarie Erasmus Director, Clarks Attorneys